sahabat

Isnin, 13 Disember 2010

kebahagiaan.....




"kita sedar perjalanan yang akan mendewasakan kita tidak semudah yang kita sangka..hubungan yang kita jalinkan menjadi semakin rumit...badan yang bertungkus lumus menampung hidup semakin penat...hati yang kita harap akan lembut menjadi semakin keras....dan kesunyian yang membelenggu diri menjadikan kita semakin teringin untuk mencapai kebahagiaan dan kesempurnaan....kita perlu berani membebaskan diri...berani untuk melupakan kenangan silam...dan untuk mencari ketenangan...tetapi kita perlu mengharungi kehidupan ini.....selangkah demi selangkah...bergelut dengan diri sendiri dan berhadapan dengan beban yang datang mencari...kita hanya boleh bersedia dan menunggu peluang untuk merampas kembali apa yang telah hilang.."

Ahad, 12 Disember 2010

futsal nyeee punnnnn....-__-




Errmm…Sebelum last paper aku 4 exam stpm,aku sempat meluangkan masa untuk bersama rakan-rakan .Topik berkenaan futsal menjadi bahan utama.
aku bukanlah pemain Futsal yang bagus.Erkk…ada ke yang tak tahu apa maknanya futsal?
Secara mudah futsal adalah bola sepak yang di mainkan di dalam bangunan (indoor),menggunakan padang karpet atau parkir.keluasan padang yang lebih kecil dan mempunyai jaring di sekeliling padang.Bola yang digunakan lebih kecil & berat.Pemain seramai 5 orang semasa permainan berlangsung.Cukup ya,nak lebih detail boleh layari wikipedia.
Topik utama bahan cerita berkisar pada perlawanan terakhir.kadang team 2 nampk cam x power jer,tapi biler main...,hmmm..,menangis....
Tak ingat keputusan,biasalah kalau main futsal memang tiada siapa nak kira point jika gol dah berbakul-bakul.
Cerita makin panas apabila masing-masing cuba menyalahkan antara satu sama lain.Hehehee…kalau kalah memang tak boleh terima,menang senyum sampai ke telinga.
Memang ada di antara kawan aku yang boleh di kategorikan sebagai penggila futsal.Seminggu 3-4 kali main futsal & hujung minggu pula terlibat dengan perlawanan.Memang gila futsal lah!
Apa yang menarik tentang penggila futsal seorang ni,beliau sanggup menghabiskan wang ringgit semata-mata untuk futsal.(kos untuk bermain futsal agak tinggi di mana untuk 1 jam=Rm 100)Bermakna si penggila futsal ini memerlukan Rm 10 untuk sekali permainan.(ikut kepada bilangan orang pemain,kalu ramai sikit la nk kne bawak keluar,kalu sikit orang yang datang,,kolam dalam poket kering laa....xD
Jika di hitung seminggu 3 kali bermain termasuk perlawanan,penggila futsal ini memerlukan RM21 hanya untuk bermain futsal & bersukan.Tidak termasuk kos pengangkutan & minuman.
smngu 3x main : RM6(seorang)x3             : RM18.00
sebulan  :RM 18 x 4(sbulan ade 4 mnggu)  : RM72.00
setahun  :RM72 x 12(12 bulan setahun       : RM864.00
10 tahun  : RM 864 x 10                            : RM 8,640.00
Wah…!!!Satu jumlah yang agak besar untuk beriadah.
Fakta menarik Si Penggila Futsal.
1.Tahap kesihatan yang baik & mutu permainan yang semakin memberangsangkan.
2..Mendapat ramai kenalan.
3.Melabur & mendapat kembali  dengan memenangi perlawanan futsal.(kalah pun ada ramai kenalan yang boleh di jadikan sumber rangkaian perniagaan.)xD
Serba sedikit,menjadi penggila membuatkan kita tidak rugi di mana kita puas dengan apa yang kita lakukan.Malah banyak kebaikan di mana kita menjadi lebih pakar dalam kegilaan itu.ok,selamat beramal dan renung2kan...original not copy paste by kiranpower..xD
(support my mercik futsal team on Facebook and be a followers in our blog at http://www.facebook.com/pages/Mercik-Futsal-Team/134842273234649 and http://mercikfutsalteam.blogspot.com/


my favourite band..xD


ak paling suka band nih....COUPLE....muzik dye memang bezz giler...the way dye nyanyi lagu dye mmang stylo,kebanyakan lagu dye mcm lagu background 60-70's...the way dye main gitar pun mmng cam zaman tuhh..,but i love all their song...xD,expecially TENTANG KITA n MELANCHOLIC MAGIC.....awesome man...!!!!kalau bce background dorng sebelum dorng buat band,mmng kelakar,,sbgai contoh,kiter ikuti kisah drummer dye,MASRIN,dye penah kena sound dengan jiran dye sbb main drum dekat dlm bilik di rumahnya,,smpai jiran dye bg surat layang yg berbunyi "ehhh,ko biler nak mampus haaa....aku x boleh todirrr laa!!!"hahahahahhaha,hmmm,anyway,i love this band so much...AIDIL pernah kata "orang minat muzik nih bukan sebab lagu dia sedap., but,the way dia sampaikan muzik tu"...k,thts all,renung2kan dan selamat beramal..!!!xD

Jumaat, 10 Disember 2010

sahabat-sahabatku



inilah clasmates aku..


-mari aku terjah sorng2
*taufik -suke wat lawak slumber n kadang2 pendiam dalam kelas..suke tiru ayat artis...,
*insan  -suke tiru suara artis n kadang suke tiru gaya orang lain....Idola dye S.Jibeng
*lin      -pekat dengan loghat Penangnya n kadang2 giginya sering menjadi tanda pertanyaan...
*ahin    -macm biase,stiap kali pembentangannya,aku hampir tertidur disebabkan alunan sengauannya..
*alia     -suke wat bnde x senonoh depan aku mcm korek idung,kadang2 lawak dye menjadi jugak budak nih
*husna  -suke cite bnde yg dah basi n kadang2 suke wat pelik,suke gelak even x lawak...emo kdangg2..
*ummu  -suare yang paling cute mcm suare hamster...,n dye tidak boleh menyebut huruf "r"..cth:library
*farhana-suke tidur sewaktu cikgu mengajor,dan keropok n bnde2 msam jadi makanan kegemrannya....
*mas     -boleh cakap cina...,bergosip,emo,n rindu time dye berjalan when dye malas...
*nad     -"hhoott stooorryy".,lawak dye menjadi gak kdng2,suke wat events kelas..,ketua geng gossip
*maryam-mengantuk time dye bentang sbb cakap macm "matpit"...pling kering dalam kelas..
*dayah -hidung penyet,suke ckp Inggeris dalam bahasa Penang..cth dog.,,suke sembang pasal "Zeck"
*fathihah -cute giler babi...x mcm fom 6 dari segi jalan n pertuturan dye,ckap termeengah2 n trgantung...
*liyana   -pendiam2 but kdg2 suke gelak even cite tu x lawak,suke wat pelik
*amira   -gelak cam kuda,mata penyet,kutip duit kelas...
*zurain -pipi kembang,jalan mcm gangster,n kdng2 suke wat lawak bodoh...
*amni   -cakap laju,minat citer Korea,kdng2 suke wat lawak bodoh gak,
*hafatin-orang kuat UMNO,sembang psl jalan,moto,hotel bg kt dye....kaki ponteng sekolah
*maira  -badan yang berkala jengking,suke wat cute even x,tergeliat sini,tergeliat sana..
*aiman- minah senyum,semua gigi nampak kalau senyum,suke wat teruk pada bnde2 yang remeh..


hahahahahaha,jangan marah yaaa!!-P.Ramlee-
video
http://www.youtube.com/watch?v=0ifRC0L54mo"Angin liar bernoda, mekar jadi lupa pelita kian malap dah tak menyala, semalam aku bermimpi engkau kotakan janji segala janji yang dihasrat tapi takkan pernah dapat. Rumput kering menari suam jadi basi suara hilang seri dah tak berbunyi, hantu-hantu bersorak kita kian retak bagai langit berdendam di malam kejam.

Pelangi jadi jemu dan bunga kian lesu, tamat katamu kita dah tak bersatu.

Pagi bertambah sepi tersedu membenci jiwa hancur ketawa tak terdaya lagi, dua menjadi satu tiada lagi untukmu tiada lagu untukku kita membisu terkedu. Rayu resah berdiri megah di sisi tanpa api agu¬ng kau bagai terkurung, dan biru takkan menyala selagi burung mesra berterbangan di lumut awan tiada haluan.

Aku jadi gila terluka berdarah ditelan usia dah tak bermaya.

Begitu akhernya sebuah cerita tika duka semua jadi rangka dah tak bernyawa, pelangi jadi jemu dan bunga kian lesu tak teratur tamat katamu kita dah tak bersatu, aku jadi gila terluka berdarah ditelan usia dah tak bernyawa."
 - The Fellow Travellers.The Fellow Travellers

hai

Khamis, 9 Disember 2010

Apakah itu kawan?



Setiap orang perlukan kawan,teman,geng atau teman-teman yang bleh kita berhubung.Tapi,apakah itu kawan?

-geng warung kopi
-member seperjuangan
-member lepak-lepak
-rakan-rakan sekolah
-kawan-kawan yang bersama kita semasa kita kecil

xde prejudis,xde perbezaan,xde pertandingan,xde persaingan.Sehingga suatu hari kita belajar untuk buka mata dan kita mula nampak dunia bukan lagi sekadar hitam dan putih.Xdehal,sekarang nih nak buat kawan memang senang,cepat dan pantas,Xpayah keluar rumah,tenung skrin komputer,keletak keletuk jer keyboard tuh...Boleh suka bende yang sama...,x suke pun xpe,kenal x kenal belakang cerita,risiko kita tangung sendiri kerana persahabatan adalah satu perjuangan yang tidak dapat diduga....