sahabat

Ahad, 10 April 2011

aku,dia,gelang dan Dunhill 20

aku gembira.
aku pergi ke kedai angkat Dunhill 20 untuk melampiaskan nafsu.
pergi ke kaki lima bersama dia.
aku rindu gelak tawanya.
alunan suaranya.
merdu.
ibarat Cik Nin di dalam Hantu kak limah.
tapi dia minat muzik sama dengan aku.
lepak di kaki lima kembali.
aku dan dia memerhati jalan yang sesak dengan kereta.
orang semua sibuk dengan hal masing-masing.
hanya kami duduk memerhati burung yang sedang bertenggek di hadapan kedai mamak.
dia ambil rokok aku sebatang dan tertanya-tanya.
"sebatang 80 sen,boleh dapat nasi lemak or apam balik dekat kedai Sempoi Corner"
aku menjawab,
"aku perlu membayar 80 sen untuk membuatkan hati aku gembira"
LOL.
dia gelak.
aku rindu gelak tawanya.
aku suka rambutnya yang menutupi dahinya.
aku suka bingkai cermin mata hitamnya.
aku suka bila dia bersin.
bunyi macam hamster.
aku gila.
whats wrong with me?
balik rumah dia hantar mesej
"aku boring."
aku reply.
"aku pun"
selang 2-3 minit.dia call aku.
setelah puas bergayut di dahan yang tak bertali,
puas gelak,
puas bersembang.
kitorang tidur.
aku tak boleh tidur.
aku gila.


terima kasih gelang yang telah kau buat kepadaku.
dia kata,
"nah,aku buat 4 jam time aku boring keje sorang-sorang tadi.hehe"
aku tersipu malu.
"mana kau dapat tali ni?"
tanya aku.
jawab dia
"price tag baju aku."
"banyak songeh pulak."
"terima kasih tak cakap"


aku doakan kau tidur lena malam ni.
*******

4 ulasan:

  1. sapakah dia??

    BalasPadam
  2. hhahaha..ada pulak burung bertenggek dekat kedai mamak kan.? haha..
    nota dinding : lepaih ni..boleh try buat sajak plak la kiran.! :)

    BalasPadam
  3. lorrr,serius lorr,dekat depan kedai mamak tu ada yang tiang elektrik tu,dekat stu la burung tu tenggek.sajak???hahaha,sajak la sangat.:3

    BalasPadam